Market

1 Comment
e sports als steam games verkoop middel

Er is een nieuw type sport dat extreem populair geworden is. Mensen kopen veel games op webwinkels om spelletjes te kunnen spelen, vaak in hun eigen huis. Maar je kunt er ook mee naar buiten treden, en een hoop geld verdienen! Veel jonge gamers starten met online games op steam om vervolgens door te stoten naar het professionele online streamen.

“ESports” worden bekeken en gespeeld door veel kinderen en volwassenen die graag concurreren via hun computerspellen. Maar wat zijn ze en waarom zijn eSports zo groot geworden?

Wat zijn eSports?

“ESports” is gewoon de korte naam voor elektronische sporten. Wat is E-sports precies?

Net als voetballers samen voetbal spelen, spelen eSports spelers computerspelletjes tegen elkaar.

Wat is shoutcasting?

Maar het gebeurt niet alleen in woonkamers tussen vrienden en familie. Enorme eSports toernooien vinden nu over de hele wereld plaats in grote arena’s met grote menigte.

Voor grote toernooien met bekende spelers kunnen fans van over de hele wereld surfen om de actie online te bekijken en concurrenten kunnen zelfs betalen voor het streamen ervan.

Zij spelen ook in teams spelen, in plaats van alleen. Ontmoet ‘Munchables’, een eSports-commentator. Bij een eSports competitie zullen gamers elkaar in een bepaald spel bevechten, met fans die op schermen kijken naar de strijd.

Waar kwam eSports vandaan?

Mensen die computerspellen tegen elkaar spelen, zijn niets nieuws – gamers hebben dit al meer dan 30 jaar gedaan. Rond het jaar 2000 werden computers goedkoper en werd het internet sneller, waardoor het veel makkelijker was voor meer mensen om betrokken te raken bij computerspellen.

Het werd ook makkelijker te verbinden met gamers over de hele wereld, zodat mensen tegen elkaar kunnen spelen – en anderen kunnen kijken naar hoe ze dat doen.

Nu zijn spelers zo bekwaam geworden – en in sommige gevallen hebben ze zoveel miljoenen fans gewonnen – dat computerspellen georganiseerd, competitief en professioneel zijn geworden.

Bijgevolg kreeg het een eigen naam – “eSports”. Niet iedereen is het erover eens dat computerspelen als een sport moeten worden beschouwd. Sommige mensen denken dat sport meer fysiek actief moet zijn.

Maar anderen denken dat, hoewel het misschien niet zo fysiek atletisch is als tennis of rugby, betekent de vaardigheid dat het als sport kan worden beschouwd.

ESports zijn de afgelopen jaren extreem populair geworden en veel bedrijven over de hele wereld zijn er van bewust dat er veel geld is dat erin omgaat.

Gamers in het Verenigd Koninkrijk hebben in 2016 bijna 3,3 miljard dollar uitgegeven aan computerspelletjes, volgens onderzoeksbedrijf Newzoo.

Ondertussen kunnen de winnaars van eSports-wedstrijden thuiskomen met duizenden euro’s in prijzengeld, dus er zijn serieuze gelden betrokken.

U hoeft alleen maar te kijken naar hoeveel duizenden mensen naar de arena gaan om eSports wedstrijden te kijken om te zien dat ze even belangrijk zijn voor veel mensen als elke andere sportwedstrijd.

Het grootste eSports-evenement in 2015 was de Finale van League of Legends World Championships, die meer dan 35 miljoen kijkers trok!

Is het makkelijk?

Het spelen van computerspelletjes als baan klinkt misschien als een droom die uitkomt – en voor veel mensen zal dat het zijn! Maar laat je niet misleiden, de beste eSports-spelers moeten veel werk en training volgen.

Wat doet een esports speler? Manchester City’s Kez Brown legt uit

Sommige spelers trainen tot wel 14 uur per dag om ervoor te zorgen dat ze extreem snelle reflexen en reacties hebben. Spelers kunnen meer dan 300 “acties” per minuut maken, zodat ze in staat zijn om veel on een klein tijdsbestek te kunnen doen.

Professionele gamers moeten uren oefenen. Als er een update is, moeten ze ervoor zorgen dat ze de wijzigingen hebben geleerd, zodat ze het best kunnen zijn, en blijven.

Hoe ziet de toekomst eruit? Er is geen twijfel dat eSports aan het groeien zijn. Traditionele sportclubs, zoals de voetbalteams van de Premier League, beginnen eSports-spelers te kopen om hen in competities te vertegenwoordigen.

Eerder in 2016 werd aangekondigd dat eSports een officiële organisatie zou krijgen, genaamd de World eSports Association, in beheer van de sport – zoals Fifa dat doet voor voetbal.

Videospelletjes zouden in de Olympische Spelen moeten zijn, zeggen game designers. Concurrerende video gaming – bekend als e-sport – moet in de Olympische Spelen worden opgenomen, volgens een top video game ontwerper.

Er zijn in ieder geval al genoeg fans die veel spelen op platforms als Steam om van hun gamen hun werk te maken.

Op de vraag van BBC-reporter Colin Paterson of videogames een olympische sport zouden zijn, vertelde Rob Pardo BBC Radio 5 Live: “Er is een heel goed argument dat e-sport in de Olympische Spelen zal komen.”

De heer Pardo zei: “Video games zijn goed gepositioneerd om een ​​toeschouwersport te zijn.” Sommige video game events trekken al duizenden toeschouwers en het wordt alleen maar meer.

In een recent videospeltoernooi in Zuid-Korea werd een stadion gevuld met 40.000 mensen. Trustedreviews heeft ook een uitgebreid stuk geschreven over e-sports warin het ook voorkwam.

Hij zei: “Kijk naar deze professionele gamers – hun reflexen zijn bliksemsnel en ze moeten snel beslissingen nemen.” Maar hij zei ook dat ze mensen zouden moeten overtuigen dat videospellen als sport kunnen tellen.

De heer Pardo zei: “Als je sport wilt definiëren als iets dat veel lichamelijke inspanning nodig heeft, dan is het moeilijk te betogen dat videospellen een sport zouden moeten zijn.”

“Maar tegelijkertijd, als ik naar dingen die al in de Olympische Spelen kijk, begon ik de definitie te betwijfelen,” voegde hij eraan toe. Vaak snappen ze het in de media ook gewoon nog niet goed.

Voordat e-sports in de Olympische Spelen kan komen moet het Internationaal Olympisch Comité eerst videospelletjes als sport herkennen, wat zeer onwaarschijnlijk is.

Bordspelers hebben eerder al een schaken aangevraagd om een ​​Olympische sport te zijn, maar de IOC zei dat het geen ‘sport’ is en daarom niet welkom in de Olympische Spelen.

Toen werd in de zomer onthuld dat het Verenigd Koninkrijk haar eerste 24-uurs tv-kanaal zou krijgen, dat volledig aan eSports zou worden toegewijd. Er is ook onwijs veel nieuws over games om je op de hoogte te houden en dit soort kanalen helpen er enorm bij om het onder de aandacht te brengen.

Kan het op een dag groter zijn dan voetbal? De tijd zal het leren.

Er is geen twijfel dat er spannende veranderingen plaatsvinden en als de technologie verbeterd blijft, kan eSports blijven groeien.

 

One Reply to “Market”

Comments are closed.