Hoe moet je je klaarmaken voor E-sports?

Juichen om je winst, jij kan het ook

Hoe kun je een E-sports pro gamer worden?

Concurrerende sporten zijn al sinds tijden een ding geweest, laten we gewoon voor altijd zeggen. Grot schilderijen vanaf zo’n 6000 voor Christus onthulden de vroegste records van mensen die worstelen en zwemmen. Vaak werden sporten echter niet als recreatieve activiteiten beschouwd.

Ze werden uitgevoerd om soldaten op te leiden of om een ​​begrafenisritueel al vechtend uit te voeren. Natuurlijk hebben we al een tijd geleden ons perspectief op sport veranderd. En we houden nog steeds de Olympische Spelen elke vier jaar om de wonderen van het menselijk lichaam te vieren.

E-sports zijn niets anders dan steam spellen die je in teams speelt om te concurreren tegen andere teams. Maar met de internet-leeftijd generatie begonnen we de manier waarop we dingen doen te vernieuwen, en sporten werden niet vrijgesteld van deze vernieuwingen.

We zijn al een tijdperk ingegaan waarin eSports (kort voor elektronische sport) de norm wordt.

Wat zijn eSports?

ESports is een vorm van competitieve video gaming dat de sport zoals we die kenden herdefiniëerde. Zoals u wellicht al had kunnen raden, zijn computers hetgene dat dit soort matchup vergemakkelijken. Denk er gewoon aan als uw typische video gaming ervaring, maar dan dat eSports meer is georganiseerd en het gaat om professionals.

Wedstrijden worden live gestreamd voor de toeschouwers om van te genieten. Net als in de sport (als atletische activiteit), vind je in eSports veel videospelgenres, van multispelers online battle arena (MOBA), zoals Dota 2 en League of Legends, naar eerste persoon shooters (FPS), zoals Counter Strike, om maar een paar te noemen.

ESports is sinds de jaren zeventig aanwezig. Onze beperkingen in technologie belemmerden echter zijn groei. PC’s werden onderling verbonden door koperdraden om LAN-verbinding te garanderen. Het publiek was toen samengesteld uit een paar dozijn fans. Maar later bracht internet connectiviteit ook voordelen voor gaming, en live uitzendingen van eSports werden beschikbaar voor miljoenen kijkers.

Professioneel gamen is sinds de late jaren 2000 een duurzame industrie geworden. Een speler kan tussen $ 500 tot zelfs $ 1 miljoen verdienen, afhankelijk van de omvang van de wedstrijd.

League of Legends heeft in 2011 wereldwijd een competitie gehouden, waar de winnaar 50.000 dollar mee naar huis kon nemen. De enorme groei van eSports heeft niet alleen het aantal kijkers vergroot, maar ook sponsorships gelanceerd en het prijzengeld verhoogd naar een enorme $ 1 miljoen in 2013.

Weg zijn de dagen wanneer mensen die zich inzetten voor videospelletjes als sociaal dysfunctioneel beschouwd werden. Stereotypes worden langzaam opgelost ten gunste van gamers. Spelontwikkeling is nu een stabiele carrière keuze.

Hetzelfde kan gezegd worden over gaming zelf. Mensen ontvangen nu miljoenen dollars uit winsten op online gaming wedstrijden.

ESports als de nieuwe norm

Zuid-Korea is de meest ontvankelijke natie met betrekking tot eSports, en heeft zelfs sinds 2000 haar burgervergunning verleend.

ESports werd echter ook populair in Europa en in de Verenigde Staten. Amerikaanse mediabedrijven begonnen al eSport’s commentaren op tv te presenteren. Top eSports live stream games trekken nu publieken tot 100.000 online kijkers.

Merk op dat de wedstrijden van 2015 League of Legends en Dota 2 zelfs meer kijkers kregen dan de finale van de NBA. Gaming is nu al het tweede meest gevolgde onderwerp op Youtube, alleen verslagen door muziekvideo’s. Met cijfers die de traditionele sporten verslaan, werd eSports omarmd en werd  sponsoring aangeboden door grote bedrijven zoals Coca-Cola, Nissan en Red Bull.

De eSports-industrie blijft overwegend mannelijk, hoewel de vrouwelijke bevolking wel 44% van de kijkers is. Statistieken onthullen ook een aantal interessante resultaten. Ongeveer 44% van de eSports-liefhebbers heeft voltijdse banen, in tegenstelling tot het algemene stereotype tegen gamers.

De jonge gamer blijft echter de belangrijkste demografie, met slechts 28% van de spelers van 35 jaar en ouder.

In 2014 worden de live viewers van eSports gerapporteerd op 206 miljoen kijkers. De schattingen zijn optimistisch, waarin wordt gesteld dat dit in 2011 tot 335 miljoen kan kijken. Verbazingwekkend, een evenement georganiseerd door League of Legends trok 36 miljoen kijkers, alleen al dit jaar. De cijfers zijn nog kleiner dan de Amerikaanse NFL’s (114,4 miljoen), maar deze hebben wel een stijgende trend.

Samsung White bereidt zich voor om de Summoner’s Cup op te pakken.

Hoe wordt je een League of Legends pro gamer?

 

League of Legends pro gamers vertellen ons wat er nodig is om erkend te worden in de grootste eSport ter wereld. League of Legends is enorm. Met meer dan 30 miljoen mensen die kijken naar hoe spelers concurreren voor een deel van het prijzengeld van meer dan $ 2 miljoen in het wereldkampioenschap, het is geen wonder dat veel fans het graag zouden willen spelen.

Echter, alleen een kleine minderheid krijgt te ervaren hoe het is om een ​​league of legends professional te zijn. Dus, als je net begint, hoe kan je doorbreken?

Pro spelers Jesper ‘Zvanillan’ Svenningsen, Paul ‘s OAZ’ Boyer en Warren ‘WaWa’ Waldrom hebben een aantal top tips voor u, aangezien ze de stappen onthullen die spelers moeten nemen om hun droom te volgen om pro te worden.

Dit lijkt niet op het spelen van FIFA. U kunt niet enkele uren spelen om uw vaardigheidsniveaus te behouden. Om het als een League of Legends pro te maken, moet je de hele dag oefenen. Top Britse speler Warren ‘Wawa’ Waldrom legde precies uit wat je moet doen om naar de top te komen. “Als je droom is een ​​pro speler te worden, kijk je naar jarenlang spelen en oefenen. De hele dag, bijna elke dag,” zei de Team Infused man.

“En we praten niet over het spelen van uren van vriendschappelijke spelletjes of een beetje trollen met je vrienden. Het is echt het uren en uren polijsten van je skills en verbeteren van je zwakke plekken. Dat kan soms heel saai zijn, maar is de beste manier om je als individu te verbeteren.”

“Als je goed begint te worden, speel je elke dag uren matches tegen de beste teams in jouw regio. Het is zeker geen korte termijn doel. Je moet je leven eraan wijden.”

Origense speler sOAZ kon zich hier ook precies in vinden en voegde eraan toe dat hij bovenal kon concurreren, alleen met een gemiddelde trainingsdag van  waarschijnlijk tussen 8 en 12 uur.”

Een consistent oefenprogramma is belangrijk om je als speler te ontwikkelen. Origense schutter Zvanillan legde de dagelijkse routine voor de meeste Europese teams uit: “Ze spelen 3-6 uur ‘scrims’, dat bestaat uit aangepaste spellen tegen andere pro teams.

hoe wordt je een pro gamer

“Teams kijken ook vorige scrims terug, net als fysieke sportsteams, om na te denken over fouten en van hen te leren. Andere teams spelen Solo Queue na scrims om hun mechanische vaardigheden op te volgen of om van een ​​kampioen te leren die onlangs populair is geworden. ”

Je ziet het gaat niet alleen om het spelen. Voor sommige spelers is het bijna even belangrijk om te kijken. “Het hangt af van de speler, zijn rol en benadering,” voegde Zvanillan toe. “Sommige spelers zoals ikzelf willen heel veel spellen blijven herhalen om het mechanische spel te verbeteren, terwijl sommige spelers – laten we ondersteuners zeggen – graag het strategische deel van het spel theoriseren.

“Ondersteuners worden vaak opgeroepen bellers, dus het is belangrijk dat ze top teams in andere regio’s bekijken om te weten hoe de kaart kan worden geactiveerd in termen van doelstellingen, visie, rotaties en dergelijke. Maar het spelen van minstens een paar spellen per dag is goed.”

Voor WaWa neemt het spelen echter het grootste deel van zijn dag in. Dit is zijn dagelijkse routine: “Wake up, speel een soloq spel of twee om op te warmen, speel 3-5 uur scrims, eten en pauze, nog eens 3-5 uur scrims dan meer soloq en uiteindelijk vrije tijd.”

Omdat de League of Legends gemeenschap zo groot is, is het moeilijk erkenning te krijgen, maar zoals Zvanillan uitlegt, is het niet onmogelijk. Als je de juiste vaardigheden hebt, moet je jezelf tegen het beste meten.

“De enige manier voor een nieuwe speler om zichzelf tegenover pro-organisaties te bewijzen is via Solo Queue,” zei de Origen-speler. “Voordelen spelen kun je door soloq, je speelt soloq. Spelen met hen en hoog op de ladder komen maakt ze bekend met wie je bent.

Wanneer een pro team behoefte heeft aan een nieuwe speler, zijn deze het eerste wat ze zoeken, ofwel eerdere pro’s die beschikbaar zijn of een zeer gewaardeerde soloq-speler voor die rol. Ik werd erkend omdat ik voor het gehele seizoen twee accounts had in de top 10 van de EU-West-solo wachtrij en was bekend door veel profeten. ”

U hoeft echter niet te wachten op een team om u eerst op te halen. Volgens WaWa is er een andere manier. “Je kunt je eigen team maken, sommige toernooien perfectioneren, een paar LAN-evenementen bijwonen en een paar koppen draaien,” zei hij. “Als je een goede speler bent, zal je uiteindelijk op de hoogte worden gebracht.”

Iedereen heeft het erover. Zelf Intel komt met zijn eigen blog over hoe je een e-sports pro gamer wordt.

Kun jij presteren in e-sports gamen onder zoveel druk

SOAZ gelooft dat je een bepaald geluk en vaardigheid nodig hebt: “Op dit moment moet je een uitdagingspeler zijn, wees echt goed, zodat mensen je opmerken, een goede houding hebben en echt geluk hebben. U wordt herkend door spelers en niet organisaties. ”

Wees een geweldige teamspeler

U kunt opgemerkt worden voor wie je bent als individu. Het League of Legends-evenement is ook in 2013 uitverkocht. Het is verbazingwekkend dat in 2014 herhaling 40.000 kijkers in Seoel, Zuid-Korea trok. Het aantal eSport toernooien in de VS steeg ook van 27 in 2000 tot meer dan 2.000 vanaf 2015.

Online streams zijn de belangrijkste bron van visies voor eSports geworden. Desalniettemin blijkt uit de cijfers dat niet alleen traditionele sportstadions volgen.

De lancering van Twitch in 2011 verhoogde de concurrerende video gaming industrie naar het volgende niveau. Gedupliceerd als live streaming service, hebben meer dan 55 miljoen spelers hun gaming ervaring gedeeld met de online community. Twitch werd een betrouwbaar kanaal, was toernooi