De Xbox One is beter geworden met de tijd

xbox one s vorderingen

De Xbox One opnieuw bekeken: de console van Microsoft is met de jaren beter geworden

Twee jaar later, meerdere prijsdalingen en één grote firmware-update later, voelt dit niet als dezelfde machine die we bij de lancering hebben beoordeeld.

We herbeoordelen de huidige generatie gameconsoles, die allemaal hebben geprofiteerd van belangrijke firmware-updates, prijsdalingen en een verbeterde selectie van games. We beginnen deze serie met een nieuwe versie van de Xbox One. En er zijn wat leuke Xbox One S aanbiedingen beschikbaar! Hoewel we van mening zijn veranderd over een aantal dingen en de score hebben verhoogd naar 84, kun je hier nog steeds onze oorspronkelijke beoordeling vinden, als je nieuwsgierig bent om te lezen wat we bij de lancering hebben gezegd.

De Xbox One is het product van twee verschillende Microsofts. De console debuteerde in 2013 na een rampzalige zes maanden durende PR-campagne die er uiteindelijk toe leidde dat het toenmalige Xbox-hoofd Don Mattrick het bedrijf verliet. Aanvankelijk zei Microsoft dat de Xbox One een internetverbinding nodig zou hebben, zelfs voor games die voor één speler zijn gekocht. Het bedrijf backpedaled op dat voor de release van de console, samen stukjes code coderen om ervoor te zorgen dat games gespeeld bij de lancering. Zelfs toen kwam de Xbox One met een flinke patch voor dag één.

Maandenlange incrementele updates na de lancering voegde Twitch-streaming toe, een indicator voor de levensduur van de batterij, aangepaste achtergronden, party-chat en enkele hoognodige UI-verbeteringen. De grootste veranderingen zijn echter gekomen sinds Phil Spencer de oude positie van Mattrick aannam. De Kinect-sensor is niet langer een vereiste voor het systeem, en Microsoft verpak deze ook niet bij elke verkochte console.

Windows 10 maakt de console responsiever en gemakkelijker te navigeren. De meeste achterwaarts compatibele Xbox 360-spellen werken goed op Xbox One. Nu kost hij minder dan de PlayStation 4. Kinect-spraakopdrachten werken nog steeds niet betrouwbaar. Navigeren door de console blijft traag vergeleken met de PS4. Nog steeds missende functies van de Xbox 360 zoals systeembrede spelstandaards

Overzicht

In de twee en een half jaar sinds de introductie van de Xbox One is het een fundamenteel beter product geworden, dankzij de Windows 10-update van vorig jaar, waardoor de gebruikersinterface sneller en gebruiksvriendelijker is geworden. Dat gezegd hebbende, de console is nog steeds opgezadeld met verschillende eigenaardigheden die het sinds de eerste dag had.
Spencer richt zich op games – een benadering van Mattrick’s “services en entertainment eerst” -benadering. Met name Microsoft heeft succes gevonden in januari 2015 toen het debuteerde met de komende Windows 10-update die Xbox One-to-pc gamestreaming, verbeterde snelheid en compatibiliteit met eerdere versies bracht. Dat is afgelopen najaar uitgerold, maar als je rond de Xbox One van vandaag snuffelt, zijn er nog steeds wat skeletten uit het verleden van de console op de loer.

Hardware

Behalve dat Kinect niet langer een vereiste is, is er niets veranderd aan de hardware van de Xbox One. Totdat er een mogelijke vernieuwing van de hardware in de middencyclus plaatsvindt, heeft het systeem nog steeds HDMI-ingangen voor in- en uitgangen aan de achterkant, een onhandig geplaatste USB 3.0-poort aan de linkerkant (plus twee aan de achterkant), gigabit Ethernet en een Kinect-specifieke USB-ingang .

Qua ontwerp is het nog steeds een grote, zwarte doos, maar nu kun je het in verschillende kleuren met een gamethema krijgen als dat je ding is. Er zijn nu modellen met 1 TB harde schijven (of zelfs hybride harde / solid-state schijven). En met ondersteuning voor USB 3.0 externe HDD’s is het nog steeds voordeliger om de 500GB-route te gebruiken dan voor een Xbox One met meer interne opslag.

Met de 1TB hybride-schijf heeft hij echter een ander voordeel: het bevat de geweldige Xbox One Elite-controller van Microsoft in de doos. Terwijl de gamepad die bij de lancering bij de console werd geleverd, last had van scherpe randen, stijve schouderknoppen en een over het algemeen onafgewerkt gevoel, is de Elite op alle mogelijke manieren verbeterd.